D-vitamiinin puutosoireet – saitko tarpeeksi D: tä?

On mielenkiintoisia D-vitamiinin puutosoireita, ja valitettavasti suurin osa ihmisistä (varovaisuuteen voin lisätä), joilla on niitä, eivät edes tiedä sitä! Oireita on niin helppo erehtyä tai liittää muihin sairauksiin.

Esimerkiksi minulla oli pari lievää D-vitamiinin puutosoireita keväällä Australiassa. Nämä olivat vähemmän optimaalisia päiviä, joissa esiintyi vilustumista, allergioita, energian puutetta ja vain yleistä huonovointisuutta, joka ei menisi pois. Kun suuntaamme kesään, suurin osa näistä oireista häviää, ilta toisensa jälkeen epävakaus, mielialan vaihtelut ja tarve saada lisää D-vitamiinia.

Ja kuten lieviä D-vitamiinin puutosoireita esiintyy talvella, niin jatkuvat terveys- ja painohaasteet.

Kuinka tämä on mahdollista?

Parhaassa skenaariossa sekä kesä että talvi tasapainotetaan riittävällä määrällä auringonvaloa. Tämä tarkoittaa, että pystymme helposti tekemään D-vitamiinia 10000-15000 IU: n suosituksella. Ainoa tilanne, jossa näen sen tapahtuvan, on, jos et saa tarpeeksi D-vitamiinia kummassakaan. Tämä on jo suositus (?), Josta on syytä olla tietoinen.

Toinen terveyskysymys, joka on yleistymässä, on se, että emme syö tarpeeksi maksaa vitamiinin muuttamiseksi aktiiviseksi muodoksi. Lukuun ottamatta maksan roskia, kuten lohta ja turskaa, meidän pitäisi syödä maksa säännöllisesti.

Aktivointivaihe on oikeastaan ​​melko yksinkertainen. Kun kehosi on aktivointivaiheessa, joukko hormonaalisia seurauksia saa solut toimimaan automaattisesti parhaimmillaan. Ensinnäkin aivoissa vastataan joko sairaanhoitoon tai hyviin tunteisiin. Spesifistä tapahtumasarjaa ei ole täysin ymmärretty, mutta siihen liittyy 4-soluinen rappeuma ja insuliiniresistenssi, jotka molemmat ovat kriittisiä reittejä diabetekselle.

Yksinkertaistamiseksi yksinkertainen versio on:

Sinulla on riittävästi D-vitamiinia verenkierrossa, jotta voit soittaa sairaita, mutta veressä ei ole tarpeeksi, jotta voisit kutsua hyviä tunteita.

Meille on jatkuvasti sanottu välttävän D-vitamiinia ruoissamme, mutta sen kulutus on jatkuvasti suositeltuja tasoja alhaisempi.

D-vitamiini on elintärkeää, itse asiassa erittäin tärkeää terveydellemme, ja sitä tarvitaan hyvin immuunijärjestelmälle ja terveelle solukasvulle.

Moniin D-vitamiinin puutosoireisiin, vilustumiin, allergioihin, uupumukseen, pehmytkudoksen kalkkeutumiseen ja vastaaviin on puututtava suoraan, kuten ihmisellä, jolla ei ollut D-vitamiinia. Palautukseksi tulee muita oireita.

Suurin osa D-vitamiinin puutosoireista on melko helppo havaita, kuten väsymys (lihasheikkous), kyvyttömyys pitää painoa alhaalla, liiallinen halu makeisia ja rasvoja sekä suoliston toimintaa.

Minulla oli lievä D-vitamiinin puute vihreässä ryhmässä, mutta täydellisen puhalletun Hasleenoidal Hydatid -oireyhtymän (yksi yleisimmistä D-vitamiinin puutoksen syistä) vuoksi minua laitettiin sublingvaaliseen pudotukseen 25000-80000 IU. neljä kertaa päivässä. Tätä otettiin 18 kuukautta (ilman tietoista tietoisuutta, vain pudota pilleri). Minulla oli nolla tunnottomuutta, nolla heikkoutta ja nolla muutosta suoliston toiminnassa, kun olin valmis. Kielenalaisen pudotuksen lopettaminen kesti vielä noin 18 kuukautta. Pillerit eivät toimineet minulle, koska olin jatkanut limakalvovarastointia kykenemättä absorboimaan D-vitamiinia I.Minulle kerrottiin, että minulla oli D-vitamiiniresistantiso. Ja juuri sitä se on.

D-vitamiiniresistentti oireyhtymä on hyvin yleinen sairaus, luultavasti tuttu sinulle.

Tilastojen mukaan suurin osa 40 leveysasteen pohjoispuolella asuvasta väestöstä vaatii muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta D-vitamiinin lisäystä. 10–15 prosentilla näistä henkilöistä on todennäköisesti suolavesi- tai jokin muu flunssa; lääkäri on saattanut neuvoa sinua saamaan injektio tai saamaan suojakääre sairauden jälkeen; Sinua saatetaan myös suositella rajoittamaan altistumistasi auringon haitallisille säteille tänä aikana.

Erilaiset lääketieteelliset yhteisöt kehittivät tämän järjestelmän, jota kutsutaan täydentäväksi oraaliseksi rokotteeksi tai peptidialtistustestiksi (O Trader) kestämään saalistajien (viruspartikkeleiden, joita pidetään virheenä influenssana) kuuden kuukauden tasainen liike ihmisellä, jota ei ole aiemmin altistettu influenssaan.

D-vitamiinilisää 400 kansainvälisen yksikön (IU) annoksina on suositeltu niille, joilla on suuri potentiaali influenssainfektioon. Aikaisemmin ei ollut tarpeen valmistaa D-vitamiinihoitoa, koska tarkat tasot saatiin nykyisestä ruokavalion D-vitamiinin saannista. Mutta kyky laskea oikeat D-vitamiinipitoisuudet elintarvikkeissa on viime aikoina ollut kiistanalainen.