Ruokaöljyt – Ovatko ne todella yhtä pahoja kuin ne?

Saatat ajatella, että teet kehollesi palveluksen käyttämällä oliiviöljyä ruoanlaittoon, mutta ole varovainen, se on yhtä yhtä todennäköistä sabotoida ruokavaliotasi kuin auttaa sitä.

Kaikki rasvat ovat samankaltaisia, ja ero parhaiden vaihtoehtojesi ja pahin välillä voi usein olla vain pieni.

Oliiviöljy: Onko terveytesi tietoinen ja tietoinen siitä, että syövät huolellisen tyydyttyneiden rasvojen syömisen vaarat?

Jos olet huolissasi tästä, olen iloinen voidessani tavata sinut. Jos et ole, lue sitten, kun kehotan sinua palmuun osittain oliiviöljyäsi.

Oletetaan, että olet vastuullinen henkilö ja haluat rasvaa kulutettavan.

Salaisuus on varmistaa, että ymmärrät tarkalleen, minkä tyyppisestä rasvasta keskustellaan.

Ensinnäkin tyydyttyneiden rasvojen ongelma on, että se on yhdistetty lisääntyneisiin rinta-, eturauhas- ja paksusuolisyövän vaaroihin. Näistä kolmesta rintasyövän aiheuttamat vaarat ovat mahdollisesti erityisesti kastikkeet.

Tyydyttyneet rasvat ovat noin kaksi kertaa vaarallisempia naisille kuin miehille, mikä tarkoittaa, että asianmukaisella tietämyksellä voit neutralisoida uhan ja vähentää tyydyttyneiden rasvojen kulutusta.

Keskustellaan näistä kolmesta tyypistä.

Monityydyttymättömät rasvat ovat American Health Food Industryn “Healthy Natural Fuel Improvement Choice” -valinta, ja niitä säännellään vähiten kolmesta. Rasvasta löytyy runsaasti Omega-3-rasvahappoa (ologista rasvaa) ja lauriinihappoa.

Monityydyttymätön rasva on hyvä rasva ja on peräisin erilaisista kaloista, pähkinöistä ja kasveista. Tämän tyyppinen rasva on hiukan vähemmän vakaa kuin kertityydyttymätön, ja sitä tulisi käyttää maltillisesti. Se on kuitenkin välttämätön rasvahappo, mikä tarkoittaa, että kehomme ei pysty tuottamaan sitä riittävässä määrin.

Tyydyttynyt rasva on rasvahappo, jolla on vaarallisimmat terveysriskit, ja kulutuksen tulisi tapahtua vain yhdessä kohtuullisen liikunnan kanssa. Voit korvata tyydyttyneen rasvan ruokavaliollasi tyydyttymättömällä rasvalla, kunhan liikut riittävästi polttamaan kudosta.

Haluan huomauttaa, että hapettuminen tarkoittaa “vapaita radikaaleja”, ja juuri ikääntyminen saa aikaan vapaiden radikaalien aiheuttamat vahingot soluillemme. Tarvitsemme happea elääksemme, mutta myös kaikki ympäristössä keräämämme ja soluihimme sekoittuvat vapaat radikaalit on neutraloitava ennen kuin voimme käyttää niitä.

Tasapainoisen ruokavalion tulisi sisältää 1/3 vakio-olosuhteissa valmistettua ruokaa, 1/3 kypsentämätöntä ruokaa ja loput 1/3 tuoretta ruokaa, joille sinun tulisi valmistaa erityisvalmiste.

Päivittäinen saanti on 200 IU (kansainvälistä yksikköä) E-vitamiinia ja 50 mg beetakaroteenia. Syömällä tasapainoista ruokavaliota ja harjoittelemalla rasva sulaa, sinulla on pehmeitä, taattuja vinkkejä pidempään ja terveellisempään elämään.

lyhyempiä artikkeleita, kirjoitan enemmän tulevaisuudessa, mutta tässä on leikattu versio.

1. Ensinnäkin, luovuta pikaruokia. Löydät ne liian herkullisilta, ne lisäävät ylipainoa, sydän- ja verisuonitauteja, lisäävät veren kolesterolitasoja, auttavat sinua painonnousussa ja johtavat syöpään.

2. Syö enemmän hedelmiä ja vihanneksia. Ne ovat täynnä antioksidantteja ja ph-deliminaattoreita. Antioksidantit puhdistavat valtimoosi. Ph-rajoitus estää verihiutaleita tukkeutumasta ja liiallisesta hyytymisestä. Jos sinulla on verenkierto-ongelmia, saatat pystyä vähentämään huonoa kolesterolia (LDL) ja lisäämään hyvää (HDL).

Silti sinun on oltava varovainen, koska monissa pikaruokissa, jopa grillatussa lohessa tai kanassa, on edelleen huomattava määrä tyydyttyneitä rasvoja. Tyydyttynyt rasva on ensisijainen syyllinen sydänsairauksissa.

3. Elintarvikeyritykset ovat parantaneet kaavojaan saadakseen parhaan mahdollisen hyödyn, vaikka tuotteissa ei välttämättä ole vitamiineja, kivennäisaineita, kuituja tai muita ravintoaineita, joita tarvitsemme tasapainoisessa ruokavaliossa hyvän terveyden ylläpitämiseksi.

Korkean fruktoosin maissisiirappi (HFCS) on esimerkki täydellisestä ruoasta. Se on jalostettu sokeri ja väkevämpi kuin puhdas ruokosokeri. Se on siirappimainen neste maissin mehussa.

HFCS on makeutusaine soodassa, appelsiinimehussa, jääteessä, ketsupissa, leivässä, bageleissa, takanpuoleisessa Granolassa, lasten muroissa, pizzassa, perunalastussa, kekseissä jne. Ja muissa tuotteissa. fruktoosi-maissisiirappi.

4. On myös lukuisia jalostettuja kemikaaleja, kuten natriumfosfaatit, natriumnitraatti, natriumnitriitti jne. Niitä lisätään parantamaan makua ja hajua sekä pehmentämään ja säilyttämään lihaa. Ymmärrätkö, että 90% säilykkeistä sisältää näitä haitallisia kemikaaleja?