Käytännön vinkkejä terveellisen painon saavuttamiseksi

Amerikkalaiset tulevat yhä paksummiksi joka vuosi, ja viimeaikaisten tutkimusten mukaan yli 62% yhdysvaltalaisista aikuisista on ylipainoisia (tai yli kolme kertaa yli heidän ihanteellisen painonsa) ja lähes 30% lapsista on ylipainoisia. Monet asiantuntijat sormittavat torjunta-aineita, elintarvikelisäaineita ja säilöntäaineita syyllisinä, vaikka tuomaristo on edelleen ulkona useissa kemiallisissa harrastajissa, emmekä myöskään rakasta kasviksiamme.

Rikollisten luettelon kärjessä ovat “valkoiset elintarvikkeet” – valkoinen sokeri, valkoinen jauho ja valkoinen rasva, jotka näyttävät olevan tärkeimpiä tyhjien kaloreiden tarjoajia amerikkalaisessa ruokavaliossa.

Syö ruskeaa ja ole terveellisempää. Valitsemalla täysjyvätuotteet, ruskea riisi, täysjyväleivät ja murot, pavut ja palkokasvit alat pudottaa kiloja ennen kuin tiedät sen. Nämä elintarvikkeet sisältävät runsaasti kuitua ja vähän sokeria, ja niiden lisäetuna on, että ne kestävät pidempään kehossasi.

Amerikkalaiset eivät saa tarpeeksi annoksia hedelmiä ja vihanneksia, toisin kuin olet ehkä oppinut elokuvista ja televisiosta. Tuoreen arvion mukaan vain noin 10% amerikkalaisista syö tarpeeksi hedelmiä ja vihanneksia päivässä.

Amerikkalaisessa ruokavaliossa on aivan liian paljon puhdistettuja elintarvikkeita, tonnia sokeria, leivonnaisia ​​ja roskaruokaa, jotka kaikki heikentävät terveyttä. Itse asiassa keskimääräinen amerikkalainen kuluttaa noin 3 kiloa puhdistettua sokeria viikossa. Sokerin osuus on jopa 50% keskimääräisen amerikkalaisen kuluttamista kaloreista. Melko huomattava ero kaikkeen jalostettuun ruokaan.

Ravinteita on viisi – hiilihydraatit, proteiini, rasva, vitamiinit ja kivennäisaineet. On joitain asioita, joita et näe tai tunne, kuten haju ja maku, mutta ne ovat osa ravitsemuksellisia tarpeitamme.

Hiilihydraatit ovat kehon ensisijainen energialähde ja ne muuttuvat välittömästi glukoosiksi. Hiilihydraatit on jaettu kahteen ryhmään – yksinkertainen ja monimutkainen. Yksinkertaiset hiilihydraatit ovat valkoiset sokerit, valkoiset leivät jne. Monimutkaiset hiilihydraatit ovat täysjyvätuotteet, ruskea riisi, palkokasvit jne. Enemmän ravitsemusasiantuntijoita keskittyvät monimutkaisiin hiilihydraatteihin, koska ne tarjoavat enemmän kylläisyyttä ja terveellisempiä energiamääriä kuin yksinkertaiset hiilihydraatit

Rasvat ovat ensisijainen energian kulutus kehossa. Rasva on kehon pitkäaikainen energialähde, mutta se toimii myös ylimääräisen varastointipaikkana, erityisesti aivoissa. Rasvat ovat enemmän tyydyttyneissä rasvoissa tai pahempaa “trans” -rasvoissa, joita kutsutaan. Transrasvoja löytyy kaupallisesti saatavissa olevista elintarvikkeista ja kasviöljyistä, keppu margariinista, vihannesten lyhennyksistä, joistakin leivonnaisista, välipalasta.

Rasvoja on myös kaksi pienempää tyyppiä – monityydyttymättömät rasvat ja tyydyttymättömät rasvat. Monityydyttymättömät rasvat ovat Omega-3- ja Omega-6-rasvahappoja. Yksityydyttymättömät rasvat ovat monityydyttymättömiä rasvahappoja, jotka luokitellaan “hyviksi rasvoiksi” ja joiden katsotaan olevan terveydelle hyödyllisiä. Näitä ovat oliiviöljy, maapähkinäöljy, rapsiöljy jne.

Proteiinit ovat tärkeitä, mutta eivät kokonaisia ​​kaloreita, mutta ne ovat tärkeitä. Proteiinia on enemmän aminohapoissa. Nämä ovat proteiinin peruselementtejä, kuten “hera” (maito), “munat” ja “soija” (soijajauho).

Sen lisäksi, että saadaan proteiinia täysjyvätuotteista, papuista, palkokasveista ja soijasta, tuoreista vihanneksista ja proteiinijauheista, on myös kasvisproteiinilähteitä.

Asiantuntijat ehdottavat, että kasvisruokavalio kaikille ei ole käytännöllinen lukemattomista syistä. Ensinnäkin, ei ole kertoa, mitä syöt seuraavaksi. Jotkut eivät koskaan syö kasvisruokavaliota terveydellisistä syistä. Esimerkiksi ihmiset, joilla on laktoosi-intoleranssi, kuluttavat maitotuotteita. Pähkinöille allergikoille riisiruokavalio on houkuttelevampi. Uskonnollisille kasvissyöjille ei välttämättä ole helppoja kasvisvaihtoehtoja.

Lisäksi jotkut ihmiset eivät halua mennä kasvissyöjäksi henkilökohtaisista syistä tai siksi, että heidän ystävänsä ja / tai rakkaansa elävät tiukasti vegaanisella ruokavaliolla.

Paras lihaton ateria

Koska kasvisateriat ovat yleensä täyteläisempiä ja vähemmän lempeitä, jotkut lopulta ovat parempia vaihtoehtoja kuin toiset. Paras kasvisateria on se, jolla on tasapaino monimutkaisten hiilihydraattien ja proteiinien välillä, koska monet proteiiniruoat sisältävät enemmän viljaa kuin proteiinia. Hyviä kasvissyöjävalintoja monimutkaisille hiilihydraateille ovat täysjyväpasta, ruskea riisi ja kaurapuuro. Hyviä valintoja proteiineille ovat pavut, soija ja tofu sekä munat ja pähkinät. Jos haluat lisätä vielä enemmän vaihtelua, kokeile lisätä joitain vihanneksia tai äyriäisiä ateriaan.

Parhaat merenelävät

Tonnikala on yksi parhaista kasvisvalinnoista proteiinille ja siinä on erittäin vähän rasvaa. Tonnikalalla on merkittävä korkealaatuisen proteiinin lähde, vähän tyydyttyneitä rasvoja ja se tarjoaa kaikki välttämättömät aminohapot, joita keho tarvitsee.

Tonnikala on loistava valinta kasvisruokavalioon, mutta saatavilla on monia lajikkeita.