Dehydraation vaarat

Tiesitkö, että kun olet janoinen, olet jo kuivunut? Kuivuminen on silloin, kun olet jopa hieman dehydratoitu. Saatat tuntea heti olevan suun kuivuminen ja kuiva iho. Kun olet hieman kuivunut, tunnet myös olevasi väsynyt ja sinulla on alhainen energiataso. lopulta kuivumisen edetessä väsyt helpommin ja et pysty tekemään kovaa työtä. Kun olet hyvin aktiivinen, sinulle kehittyy myös lämpöhalvaus, joka voi olla erittäin vaarallinen.

Tietenkin juomasi vesimäärällä on myös suuri merkitys. Kuten useimmat meistä tietävät, menetämme vettä päivittäin erilaisin keinoin, kun käymme wc: ssä, yskimällä, aivastamalla, hikoilemalla ja myös joidenkin luonnollisten ruumiillisten toimintojemme kautta. Tosiasia on, että menetämme vettä myös joidenkin luonnollisten ruumiillisten toimintojemme kautta. Kuvittele, kuinka paljon vettä ei juo tarpeeksi, kun sinulla on kuumetta tai kun sinulla on leikkaus. Vettä menetetään myös eräiden suurimpien elinten, kuten munuaisten kautta, jotka työskentelevät ahkerasti auttaakseen meitä pitämään kehomme kärjessä. Ilman riittävää veden saantia näistä elimistä saattaa myös puuttua voimaa sujuvuuden jatkamiseksi.

Kuivuminen on tärkeä kysymys, jolla voi olla vaikutusta melkein kenellekään. Se voi tuntua vähäiseltä, mutta on erittäin tärkeää tulla nesteytetyksi, ennen kuin kohtaat koettelemuksen tai tapahtuman, joka vaatii sinua hankkimaan tai ylläpitämään paljon vettä lyhyessä ajassa.

Joissakin tapauksissa ei ole helppoa mennä saamaan tarpeeksi vettä päivittäin, mutta juomien valmistuksessa on paljon vaivaa, ja varsinkin hienolla mehupuristimella voit varmistaa, että saat parhaan mahdollisen maailman. Pohjimmiltaan tehdä elämästäsi yksinkertainen ja helppo seurata. Päinvastoin kuin monimutkainen sotku, joka on tyypillistä päivittäin, kuivatut tai runsaasti vettä sisältävät elintarvikkeet, jotka säilyttävät suuren määrän ravintoarvostaan.

Juomat, jotka on valmistettu kasviperäisistä ainesosista tai kasveista, jotka sisältävät paljon vettä, ovat myös hyviä valintoja kosteuttamaan itsesi vähemmän kuin viiden minuutin juomalla. yrttikävelyt ja vihreästä tai muusta yrtistä tehdyt teet näyttävät olevan suosituimpia ja myös tehokkaimpia. Joidenkin kanssa voit myös lisätä vettä tehokkuuden lisäämiseksi ja juoda runsaasti vettä päivän aikana.

Hunaja on myös hyvä valinta kehon täydentämiseen kuivuneesta tilasta. Nämä voivat olla suoraan hunajasta tai reseptilisäyksistä, kuten hunaja kanelilla. Nämä juomat tarjoavat luonnollisen määrän vitamiineja ja mineraaleja, joita saat itse hunajasta.

Varmista, että varmistat myös, että saat paljon lepoa päivän aikana. Sinun on varmistettava, että voit saada tarpeeksi unta vähintään niin paljon kuin saat oikeassa unessa. Sen lisäksi on tärkeää varmistaa, että sinulla on hyvät yöunet ja välttää asioita, jotka saattavat tuntua piristävän sinua. Tämä voi tarkoittaa, että joudut menemään nukkumaan aikaisin tai ehkä joudut pysymään myöhässä seuraavana päivänä saadaksesi asiat hoidettua.

Jotkut ihmiset saattavat kysyä, kuinka paljon kofeiinia on kunnossa aikuisen kuluttaa päivittäin. Vastaus saattaa tuntua melko korkealta, jos he eivät ole tavallisia kahvijuomia, mutta harkitsevat joitain seuraavista:

Musta kahvi voi sisältää 80 – 150 mg kofeiinia kupillista kohti. Toisaalta kofeiinittomassa kahvissa on vain noin 12 mg / kuppi. Jos tarkastelet kuinka paljon kofeiinia on kupillisessa kahvia ja kuinka paljon realistisesti juot, niin huomaat, että 150-200 mg kofeiinittomaan kahviin on tuskin verisintä mitä voisit löytää.

Musta tee voi sisältää yhtä paljon kuin 160 mg kofeiinia, mutta sitten se voi taas sisältää myös noin 50-70 mg muuta ainetta. Kuten mitä saattaa olla läsnä vedessä.

kutakin cupistania kohden (löydät eri annoskoot eri maissa)

esimerkki suositellusta 46 oz: n kahvikupista: – Jauhaa kahvipavut ja anna hautua noin 6–8 minuuttia. – Anna kahvipapujen valua tietyn ajanjakson ajan ja rakenna sitten jauho uudelleen. (siis saat oikean määrän kofeiinia)

– ilman maitoa

Juo satunnaisesti kuppi kahvia, mutta älä liioittele sitä. Koska kofeiinipitoisuus on korkea, tämä määrä vaikuttaa uneen, koska se tekee sinusta rennomman.

Pähkinät

Saattaa tuntua hieman ankaralta verrata ravitsemuksellisesti kahviin, mutta se toimii eri tavalla. Useimmat ihmiset eivät todellakaan nauti pähkinöiden mausta, mutta he tekevät sen eri syistä. Pähkinät sisältävät runsaasti tyydyttymättömiä rasvoja, jotka ovat hyödyllisiä keholle. Pähkinät sisältävät myös arvokasta take-away-ravintoainetta, nimeltään koliinia.

Näiden kahden elintarvikkeen ainesosan – suolan, sokerin ja öljyjen – lisäksi kahvi lisää vihreää teetä.