Mustikoiden ravitsemukselliset edut

Mustikat kuuluvat samaan perheeseen kuin karpalot. Sen juuret ovat sinisiä herukan kaltaisia ​​marjoja. Mustikat ovat saamassa kasvavaa suosiota kaikkialla maailmassa herkullisen maunsa ja pakkaamiensa terveyshyötyjen määrän vuoksi. Mustikoilla on herkullisen maun lisäksi myös monia erilaisia ​​ravitsemuksellisia etuja. Mustikoiden sinisen värin muodostava yhdiste, antosyaniini, on puhunut kaupungista viime vuosina.

Antosyaniinin edut

Mustikoiden värin muodostava antosyaniiniyhdiste on sama yhdiste, joka on rodopsiinin kantamateriaali. Ero on siinä, että antosyaniinien Discovefactrictor-ryhmä on rakenteellisesti lähempänä antosyaaneja ja mustikat sisältävät 3 – ei 10 – kertaista antosyaania. Mustikoiden herkullinen sininen väri johtuu yhdisteestä nimeltä fyanaattihappo.

Terveyshyödyt

Vaikka rodopsiinirakenne on samanlainen kuin antosyaanit, mustikat tarjoavat lukuisia terveyshyötyjä kaikilla käyttötarkoituksillaan. Niillä on voimakkaita antioksidanttisia ominaisuuksia. Ne auttavat myös kehoasi torjumaan erilaisia ​​infektioita, parantavat sydän- ja verisuoniterveyttä, tarjoavat ikääntymistä estäviä etuja, hallitsevat diabetesta ja auttavat hallitsemaan rinta- ja paksusuolisyöpiä. Luettelo mustikoiden tarjoamista terveysvaikutuksista jatkuu ja jatkuu. Tämän antosyaniiniyhdisteen hyödyllisten ominaisuuksien ansiosta mustikat tarjoavat laajan valikoiman terveyshyötyjä monipuolisten terveysvaikutustensa vuoksi.

Antioksidanttiset ominaisuudet

Mustikat tarjoavat lukuisia terveyshyötyjä niiden antioksidanttisten ominaisuuksien sisällä. Antosyaaneja löytyy pääasiassa marjan sinisestä, purppuran-oranssista väristä. Kasvien lisääntymisosassa antosyaanit yhdistetään siitepölyn kanssa, joka muodostaa kasvin siemenen, jotta kasvi saisi C-vitamiinia.

Kasvien lisääntymiskudos sisältää vain puhdistamattomia mineraaliaineita kasvien kudoksista. Puhdistamattomat mineraalit eivät sovellu ihmisten kulutukseen. Puhdistettu mineraaliaine auttaa kuitenkin kehoa prosessoimaan ja aineenvaihduntaan ravinteita tehokkaasti. Puhdistettu aine on toksiini, joka kerääntyy elimistöön ja voi johtaa myrkyllisten aineiden kertymiseen. Sinisten marjojen toksiinin uskotaan estävän kasvaimen kasvua kehon eri osissa.

Antosyaanien saamiseksi mustikoita, samoin kuin monia muita hedelmiä ja vihanneksia, keitetään suodatetussa vedessä noin 2-3 minuuttia. Raakamustikat säilyttävät suurimman osan ravintoaineista niissä (kuten kaikkien mustikoiden kohdalla), kun taas keitetyt vähentävät ravintoarvoa.

Kun mustikat saapuvat ruokakauppaan, ne pakataan huolellisesti. Samaan aikaan heihin sovelletaan erilaisia ​​toimenpiteitä, jotta ne eivät menetä kasvinsa lisääntymisosia. Lopuksi ne prosessoidaan ristikukkaisen kasvualustan kautta, elleivät ne ole ennen poimintaa, kun muskadiinisegmentit poistetaan.

Ennen kuin pakataan ja jalostetaan lopulliseen määränpäähän – mustikkamehujuoma-reseptisi. Mustikkamehun luomisprosessi vie melkein kaikki ravinteet hedelmistä, jolloin vain konservatiivit ja viimeiset ravintoaineet ovat edelleen läsnä. Puhdistusprosessi tekee mustikkamehun pH: sta hieman vähemmän hapan. Puhdistusprosessissa on syytä myös ottaa huomioon, miten tehokkuus mudostuu, jotta energiatehokas arki pysyy yllä normaaliin tapaan. Mustikkamehun pH-arvo ei ole vakava, mutta aivan kuten kaikkien elintarvikkeiden kohdalla, mitä nuorempi marja, sitä haavoittuvampi se on ravinteiden menettämiselle ja huonontumiselle.

Mustikkamehureseptit

Kyllä, yhden lasin tuoreen mustikkamehun valmistaminen vie noin 5-10 mustikkaa. 10 mustikkaa valmistaa myös täyden lasin rakastetusta kapeasta kastanjamehusta. Jäljempänä kuvatuissa mustikkamehujuoma-resepteissä käytetään noin 10 mustikkaa.

Mustikkamehun reseptit #1: Tämä vaatii noin 10 isoa mustikkaa. Kaada 2 kuppia 250 ml kylmää vettä mehustimen päälle ja anna sen käydä 3 minuuttia.

Mustikkamehun resepti #2: Kaada 2 kupillista vettä mehustimessa. Kaada ja anna sen käydä 3 minuuttia.

Mustikkamehun reseptit #3: Tämä resepti vaatii 10 mustikkaa ja kuorittua banaania. Kaada 2 kupillista 250 ml kylmää vettä mehupuristimen päälle ja anna sen käydä 3 minuuttia.

Mustikkamehun reseptit #4: Tämä resepti vaatii noin 10 mustikkaa, 2 kuppia 250 ml kylmää vettä ja 2 tl hunajaa. Kaada 2 kupillista 250 ml kylmää vettä mehupuristimen päälle ja anna sen käydä 3 minuuttia.

Mustikkamehun reseptit #5: Tämä resepti vaatii noin 10 mustikkaa, 2 kuppia 250 ml kylmää vettä, 2 tl vaahterasiirappia, 2 tl vaniljauutetta ja sitruunamehua. Kaada 2 kuppia 250 ml kylmää vettä mehupuristimen päälle ja anna sen käydä 3 minuutin ajan. Resepti sisältää 2 ison mustikan kuorinnan kouristamisen.