Diabeetikoiden ravitsemukselliset tarpeet

On arvioitu, että 14 miljoonalla amerikkalaisella on diabetes tai se on lähellä; monet muut jäävät hoitamatta, mikä lisää sydänsairauksien, aivohalvauksen, munuaissairauksien ja monien muiden sairauksien riskiä. Tyypin 2 diabetesta kutsutaan yleisesti aikuisen diabetekseksi, ja se johtuu usein synnynnäisistä aineenvaihdunnan virheistä, jotka korjaavat toisiaan koko elämänsä ajan. Diabetes on kolme tyyppiä:

Nuorten diabetes (tyyppi I) – Tätä tapahtuu kolmen ja kymmenen vuoden ikäisillä lapsilla. Sitä kutsutaan usein “insuliiniriippuvaiseksi diabetekseksi”, koska haima tuottaa vain hormoneja, jotka reagoivat insuliiniin.

Raskausdiabetes – Tätä tapahtuu naisilla, jotka ovat raskaana, ja niillä, jotka ovat keskellä raskausjaksoa.

nuorten diabetes (tyyppi II) – Tämä tapahtuu ihmisillä, joilla on keskimääräinen tai keskimääräistä suurempi sydänsairauksien ja diabeteksen riskitekijä.

Pysy terveinä syömällä hyvin

Terveyden säilyttämiseksi on tärkeää syödä hyvin. Ruokavalion tulisi olla täynnä terveellisiä ruokia, kuten hedelmiä ja vihanneksia, täysjyvätuotteita, vähärasvaisia ​​maitotuotteita, papuja ja palkokasveja, vähärasvaista lihaa, kalaa ja siipikarjaa. Lisäksi sinun tulisi myös harkita päivittäisen multivitamiini- ja mineraalilisän ottamista. Varmista myös, että saat tarpeeksi liikuntaa harjoittelemalla vähintään kolme päivää viikossa.

Diabetesta voi myös aiheuttaa paljon, paljon enemmän oireita ja sairauksia. Tässä on muutamia tunnetuimmista diabeteksen oireista.

– Kaneli-ahdistus tai pelot

– lyö silmät

– Immuunijärjestelmä on matala

-Huono parantava kengät

– toistuvat päänsäryt

– pistely, puutuminen tai polttaminen käsissä ja jaloissa

– Energian puute

-Säteilyherkkyys

– Viivästynyt aineenvaihdunta

– elektrolyyttien epätasapaino

Diabetesvaikutukset

Diabeteksella on useita vakavia vaikutuksia. Sinun on oltava hyvin varovainen huolehtimaan itsestäsi hyvin, koska monet diabeteksen oireista eivät mene vain pois. Tietoisuus siitä, mitä syöt ja juot, voi auttaa sinua diabeteksen hoidossa ja terveyden ylläpitämisessä. Ruokavaliosi on tärkeä osa terveyden ylläpitämistä, ja useimmat diabetesta sairastavat ihmiset ovat lääkärin hoidossa. Tämä on erittäin vakava tila, ja sinun täytyy opettaa olemaan ottamatta sitä kevyesti.

Tunne diabeteksen oireet

Diabeteksen oireita ovat:

– Lisääntynyt ja voimakas jano, erityisesti jano, joka herättää sinut keskellä yötä

– Toistuva virtsaaminen

– Lisääntynyt ruokahalu

– Väsymys

– selittämätön laihtuminen

– Näön hämärtyminen

– Kuiva suu

– Oksentelu tai ripuli ilman muita sairauden oireita

– toistuvat hiiva- tai virtsatieinfektiot

– Hyvin hitaat parantavat leikkaukset, naarmut ja haavat iholla

Ruoansulatusongelmat

Yksi diabetekseen liittyvistä ruoansulatuskanavan ongelmista on muutos tavassa, jolla kehosi pilkkoo syömäsi ruoat. Kehosi kyky hajottaa syömäsi elintarvikkeet muuttuvat, koska hoidat kehoasi. Tällä tavalla ruoansulatuksesi kärsii vakavasti. Tiettyjen ruokien poistaminen tai ottamiesi määrien rajoittaminen vaikuttaa tapaan, jolla kehosi pilkkoo muita syömäsi elintarvikkeita. Seuraavassa on joitain elintarvikkeita, jotka voivat vaikuttaa kehosi kykyyn käsitellä muita elintarvikkeita.

– Tietyt elintarvikkeet voivat vaikuttaa verensokeritasoon. Näitä ovat valkoiset ja puhdistetut sokerit, jotkut leivät, leivonnaiset, leivät, pasta, muffinit, leivonnaiset, leivonnaiset, kuten keksejä ja kakkuja. Elintarvikkeet, joissa on liikaa rasvaa, erityisesti tyydyttyneet rasvat ja transrasvat, vaikuttavat kehon kykyyn käsitellä syömäsi elintarvikkeet.

– Jotkut vitamiinit ja kivennäisaineet voivat estää muiden ravintoaineiden imeytymisen. Näitä ovat C-vitamiini, D-vitamiini ja B-kompleksiset vitamiinit. Riittämätön ravinteiden imeytyminen vaikuttaa siihen, kuinka tehokkaasti kehosi pilkkoo syömäsi ruoat, mikä johtaa kehosi heikkoon suorituskykyyn.

Riittämätön määrä proteiineja voi vaikuttaa siihen, miten kehosi pilkkoo syömäsi elintarvikkeet. Useimmat ihmiset, joihin tämä tila vaikuttaa, kaipaavat tai nälkää runsaasti rasvaa sisältäviä ja runsaasti proteiineja sisältäviä ruokia, kuten hampurilaisia, pihvejä, juustoa jne. Syödessään näitä ruokia he tuntevat olonsa niin hitaaksi, että haluavat vain istua televisioon jonkin aikaa.

– Tietyt mineraalit voivat vaikuttaa tapaan, jolla kehosi pilkkoo syömäsi ruoat, mukaan lukien rauta ja / tai kalsium.

– Useimmat ihmiset kokevat energian puutetta, turvotusta, painonnousua, väsymystä, ärtyneisyyttä ja muuta vain syömistavastaan. Muista, että päivän viimeisen ateriasi tulisi olla noin kello 20.00, ellei sinulla ole erittäin aktiivista aikataulua, joka mahtuu jalkapallopelien ympärille.